Tisková zpráva SOKRATES 1

OHK Most představila střední školy na tradičním veletrhu
SOKRATES 1
Okresní hospodářská komora Most ve spolupráci s ÚP ČR, krajskou pobočkou v Ústí nad Labem, kontaktním pracovištěm Most, opět uspořádala, pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, veletrh středního vzdělávání SOKRATES.
Generálním partnerem letošního již 16. ročníku je společnost ČEZ Energetické produkty, hlavními partnery jsou Statutární město Most a akciové společnosti Vršanská uhelná a  Severní energetická. Zahraničním partnerem je průmyslová a obchodní komora v Chemnitz. Dalšími partnery jsou JAPEK a SOŠ gastronomie a služeb v Mostě.
Hosty slavnostního zahájení byli hejtman ÚK Oldřich Bubeníček, místostarostka Litvínova Erika Sedláčková, ředitelka ÚP v Mostě Veronika Kubalová, generální ředitel a jednatel ČEZ EP Pavel Donát, zástupkyně IHK Chemnitz Michaela Holá a předseda OHK Most Rudolf Jung, který veletrh oficiálně zahájil. V úvodu veletrhu zazpívali žáci ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostě.
Veletrhy SOKRATES jsou již dlouholetou tradicí a nedílnou součástí aktivit OHK Most pro oblast regionálního vzdělávání. Letošního 16. ročníku se svými zástupci na jednotlivých stáncích zúčastnilo 27 škol nejen z našeho regionu. Počet návštěvníků bylo více jak 2000.
Cílem veletrhu bylo, jako každý rok, nabídnout, v jeden čas na jednom místě uchazečům o  vzdělávání na střední škole, studium.
V rámci tohoto veletrhu proběhlo u netradičního trojúhelníkového stolu diskuzní fórum mezi podnikateli, zástupci vzdělávacích institucí, státní správou a samosprávou, které mělo kromě výměny názorů na problematiku vzdělávání i nastavit pravidla pro budoucí systémové diskuze na toto téma.
Na tuto akci navazuje také již tradiční prezentace vysokých a vyšších odborných škol SOKRATES 2, která se koná dne 21. 11. 2017 od 8.00 do 17.00 v prostorách Střední průmyslové školy v Mostě.

úřad OHK Most