Tisková zpráva z jednání s hejtmanem O. Bubeníčkem

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a předseda OHK Most Rudolf Jung uspořádali v Mostě již tradiční pracovní snídaní zástupců představenstva OHK a vedení ÚK, za který se zúčastnil kromě hejtmana také člen rady ÚK Ladislav Drlý a vedoucí kanceláře hejtmana Luboš Trojna. Předmětem této  tradiční akce byla opět konzultace vzájemných aktivit  a  s ohledem na končící kalendářní rok byla i kladně zhodnocena spolupráce z minulého období. Předseda OHK Most seznámil s výsledky  voleb do orgánů OHK Most. Dále  byly zkonzultovány komorou předpokládané významné nové akce  pro příští rok. Kromě již tradičních  diskusních  „Fór  ÚK“ a dalších  akcí, kde komora  je odborným garantem, byl představen společným memorandem potvrzený  projekt  v oblasti   cestovního ruchu, který  spojuje  do jednoho spolupracujícího týmu významné aktéry, kteří v tomto oboru  v okruhu působnosti Destinační agentury  Krušné hory působí. Byl představen záměr uspořádat  ve spolupráci s IHK Halle-Dessau  seminář  „ Hnědé  uhlí 2018“ a nastíněna možnost  uspořádat  další fórum ÚK oblasti vzdělávání. Pro oblast  působnosti  Krajské  HK ÚK  byla navržena a diskutována  možnost  užšího zapojení komory do  organizace zahraničních podnikatelských  návštěv, což  bude precizováno a posouzeno při projednávání parametrů dohody o  spolupráci s KHK ÚK. Na závěr  bylo  diskutováno téma vhodného  připomenutí 25. výročí  vzniku  organizovaného podnikatelského prostředí, které komora reprezentuje i v regionu. I toto téma bude předmětem detailního projednání při  formování parametrů zmíněné prováděcí dohody o  spolupráci na příští rok.

Ing. Jiřina Pečnerová, ředitelka úřadu OHK Most